Hur drar du ditt strå till stacken?

Det finns flera olika vis man kan göra sitt för en bättre värld. Man måste inte nödvändigtvis stå längst fram på barrikaderna för att åstadkomma en positiv global förändring. Faktum är att det är de små vardagliga förändringarna som förmodligen har störst påverkan på livet i stort.

I Sverige har vi det väldigt bra på många vis. Vi har rent vatten i kranarna och tak över huvudet. Samtidigt är de flesta av oss otroligt dåliga på att offra lite av vår bekvämlighet för att vi skall kunna ha det så här bra också i framtiden.

Det jag främst tänker på är att för varje dag som går, så närmar vi oss en naturkatastrof utan dess like. Det finns mängder av skrämmande statistik om uppvärmningen. Den globala uppvärmningen är en realitet som vi endast genom gemensamma uppoffringar kan komma till rätta med.

statistik uppvärmningen

Vad kan då du och jag göra?

Det finns ett antal saker som vi kan göra i vår vardag, som inte nödvändigtvis måste kosta oss mycket mer än lite bekvämlighet. Vi kan börja med att ställa bilen och istället köpa en cykel som kan användas till och från arbetet, dagis och träningen. Sen äter vi på tok för mycket mat från andra delar av världen. Enbart de globala transporterna utgör ett miljöhot utan dess like.  Skulle vi ta den stundande krisen på verkligt allvar skulle vi även sluta flyga runt som galningar över världen. Men som sagt det viktigaste är att du gör något, offra lite av din bekvämlighet så kanske vi kan styra skutan rätt.

 

Kommentera